Jip & Jan biedt opleidingen op het gebied van kinderyoga en kindercoaching. De academie werd in 1999 opgericht door Helen Purperhart. Een studie bij Jip & Jan onderscheidt zich door het speelse en praktische karakter en het brede aanbod. Naast de diepgang en inzicht die je krijgt tijdens een studie, wordt ook je persoonlijke groei en ontwikkeling gestimuleerd. Je leert je eigen kwaliteiten kennen, zodat je op authentieke wijze vorm kunt geven aan jouw lessen of coaching. Samen met een team van gepassioneerde vakdocenten werken we aan kwaliteit en professionalisering van het vak kinderyoga en kindercoaching.

 

Missie en visie

Wij gaan er van uit dat je leert met je hoofd (denken en weten), je hart (voelen en ervaren) en je handen (doen en maken). Door deze drie te verbinden en te combineren, bereik je een complete leerervaring. We geloven erin dat het maken van deze verbinding de beste manier is om te coachen en onderwijzen. In onze visie is elk kind uniek en heeft zijn eigen  gevoelens, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Het is onze missie om ouders en professionals te inspireren om kinderen op weg te helpen om te groeien tot zelfbewuste volwassenen die keuzes kunnen maken voor een betere wereld.

 

Over de naam

‘De naam Jip & Jan is bedacht door Helen’s dochter Nina toen zij 4 jaar was. Op een dag riep ze: 'Kijk mama, daar heb je Jip & Jan.' Toen Helen keek zag ze het Yin-Yang teken. Ze had haar dochter kort daarvoor de betekenis daarvan uitgelegd. Nina verwarde de naam van het teken met de karakters Jip & Janneke van Annie MG Smidt. Jip & Jan werd een toepasselijke naam voor de Academie.

 

 

Vereniging Yogadocenten Nederland