Studie informatie


Bekijk welke studie het beste aansluit bij jouw behoefte, huidige situatie en bestedingsbudget. Je kunt opleidingen volgen in Nederland, Belgie en zelfs Tanzania.  Klik op een link en bekijk meer informatie over een studie.

 

Opleiding Allround Basic Combi Intensive Bijscholing Online
Kindercoach 20 dagen 12 dagen n.v.t. 6 dagen 4 dagen n.v.t.
Kinderyoga 20 dagen 12 dagen 8 dagen 6 dagen 4 dagen info
Yogateacher 26 dagen n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

 

Trajecten

  • Allround: een complete 20-daagse studie. Het aantal contacturen 120 en de kosten zijn € 2195. De kosten en het aantal lesdagen van de yogateacher opleiding (26 dagen) wijken hiervan af. 26 dagen voor € 2795.
  • Basic: een volledige 12-daagse studie in één specifieke richting van een bepaald vakgebied. Het aantal contacturen bedraagt 72 en de kosten zijn € 1295.
  • Combi: een gecombineerde 8-daagse kinderyoga studie die je samen volgt met de online cursus. Het aantal contact uren bedraagt 48 en de kosten zijn € 1295.
  • Intensive: een volledige studie gedurende 6 aaneengesloten dagen/avonden. Het aantal contacturen bedraagt 50 en de kosten zijn € 1495 inclusief verblijf en maaltijden.
  • Bijscholing: een korte 4-daagse studie in één specifieke richting van een bepaald vakgebied. Het aantal contacturen bedraagt 24 en de kosten zijn € 495. De bijscholing is exclusief basisprincipes.
  • Online: een inspirerende cursus die inhoudelijk gelijkwaardig is aan de kinderyoga bijscholing. Het aantal studie uren bedraagt 25.

 

Studiebelasting

Afhankelijk van het traject, je eigen inzet en jouw leerstijl ben je gedurende de opleiding gemiddeld 6 contacturen per week + daarnaast ongeveer 2 uur kwijt aan zelfstudie, eigen yogabeoefening, huiswerk, groepsopdrachten en eindpresentaties. De bijscholing is exclusief basisprincipes van yoga of coaching, het opzetten van een praktijk en intervisie. Als eindopdracht werk je een casus of themales en verslagen uit.

 

Certificering en registratie

De allround, intensive en basic opleidingen zijn inclusief certificaat en registratie in het kwaliteitsregister van Jip & Jan. Docenten en coaches die elders hun opleiding hebben gevolgd worden na het volgen van een bijscholing, het toesturen van een kopie van het certificaat en het maken van een eindopdracht ook toegelaten in het register. Deelnemers die niet gecertificeerd zijn kunnen na afloop van de bijscholing een bewijs van deelname aanvragen of op een later moment aanvullende modules volgen voor het verkrijgen van een opleidingscertificaat. NB. Lees de reacties van deelnemers. Heb je nog vragen? Bekijk dan de FAQ pagina of daar antwoord wordt gegeven op je vraag. Of stuur een mail via het contactformulier.

 

Vereniging Yogadocenten Nederland