Intervisie kindercoaching


Volg je de regular of allroud kindercoachopleiding? Dan ben je in de laatste fase van je opleiding beland en sluit je af met de intervisie module. Je hebt na het volgen van de basismodules en de specialisatie modules voldoende tools in handen om zelfstandig aan de slag te gaan met een proefclient (ouder of kind). Je gaat een oefentraject opzetten van 5 sessies en hierover een verslag schrijven. Daarnaast schrijf je een reflectieverslag over je eigen ontwikkeling. Deze verslagen en jouw ervaringen vormen het uitgangspunt voor de twee intervisiedagen. Je gaat aan de gang met je eigen leerdoelen en zet puntjes op de i als het gaat om je vaardigheden. Je krijgt een beproefde intervisiemethode aangereikt zodat je zelfstandig met collega-coaches kunt gaan werken aan je deskundigheid als coach. We gaan dieper in op weerstand bij clienten en hoe je daarmee om kunt gaan en je wordt gestimuleerd om je eigen visie op kindercoaching te ontwikkelen. Na het volgen van de intervisie heb je de opleiding tot Kindercoach afgerond.
 
Wat leer je?
Je leert door middel van intervisie te reflecteren op je professioneel handelen als kindercoach.
Je leert je eigen krachten en valkuilen kennen, van waaruit je op authentieke wijze vorm kunt gaan geven aan jouw kindercoach praktijk.
Je leert jouw eigen visie op kindercoaching te verwoorden.
 
Informatie
De training vormt een onderdeel van de kindercoachopleiding. De intervisie wordt gegeven door
Marion van der Laarse. Zij is opgeleid tot orthopedagoog aan de Universiteit van Amsterdam en tot kunstzinnig counselor aan de SPSO in Utrecht. Zij heeft jarenlange ervaring in de reguliere jeugdhulpverlening, waarbinnen zij zowel uitvoerend als leidinggevend werk heeft gedaan. Nu werkt zij zelfstandig vanuit haar eigen praktijk voor kunstzinnige counseling (www.kunstzinnige-counseling-almere.nl).

Lesdata
Kosten
250,00
Inschrijvingen
3 / 12
1) Za 09-Sep 201710.30-16.30 uur
Intervisie Kindercoach I
Docent: Helen Purperhart
Adres: Operetteweg 92, Almere
2) Za 16-Sep 201710.30-22.00 uur
Intervisie Kindercoach II