Veelgestelde vragen

Waarom studeren aan de Kinderyoga Academie?

Onze missie is om ouders en professionals te inspireren om zichzelf en de kinderen om zich heen te helpen opgroeien tot gelukkige en zelfbewuste volwassenen. We doen dat door opleidingen en workshops te ontwikkelen die onze cursisten verrijken en enthousiasmeren en die hen leren om hun eigen kracht te kennen en in te zetten. Bij ons leren cursisten hoe zij zichzelf kunnen ontwikkelen om van daaruit kinderen te kunnen helpen.

Wat maakt de Kinderyoga Academie bijzonder?

Net als ieder opleidingsinstituut voor kinderyoga leer je bij ons de basis van kinderyoga en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en groei. Wat ons bijzonder maakt, is dat je leert om jouw lessen op jouw authentieke wijze vorm te geven. Je leert geen vaststaande methodieken van a tot z, maar krijgt een stevige basis en daarnaast heel veel inspiratie voor de verdere invulling van jouw praktijk. Zo is er alle ruimte om te ontdekken wat bij jou past en wat jouw manier van werken is. Alle docenten die verbonden zijn aan de Kinderyoga Academie hebben veel kennis en ervaring binnen hun vakgebied en die delen dat met alle liefde met jou.

Wat maakt een opleiding bij ons flexibel?

Bij de Kinderyoga Academie kun je een studie kiezen die het beste past bij jouw huidige situatie, behoefte en bestedingsbudget. Daarnaast bieden wij onze studies ook modulair aan. Op die manier kun je je opleidingsroute uitstippelen over een langere tijd of later besluiten om je kennis uit te breiden en je te verdiepen in een andere studierichting. En wil je liever thuis studeren waar en wanneer jij dat wilt. Al onze opleidingen zijn ook online te volgen.

Kan ik de opleiding volgen als ik geen docent wil worden?

Bij ons kun je een opleiding volgen om er zelf van te leren. Of je uiteindelijk lessen gaat geven of niet, de opleiding geeft je een stevige basis om je te verdiepen en ontwikkelen en om je ervaring en inspiratie door te geven aan anderen.

Mag ik de modules ook los van een opleiding volgen?

Ja dat mag. Bovendien telt de module mee als je later besluit om alsnog een studie af te ronden.

Moet ik eerst een volwassenyoga opleiding?

Nee, je hebt geen volwassenyoga certificaat nodig. Er zijn heel veel mensen in de wereld die fantastische kinderyoga docenten zijn die deze certificering niet hebben. Om professioneel les te geven aan kinderen is het wel verstandig om een goede kinderyoga opleiding te volgen. Een vooropleiding is dus niet nodig om deel te nemen aan een kinderyoga opleiding. Wel wordt aanbevolen om volwassen yogalessen te volgen in je woonplaats om je yogaproces te ondersteunen. Wij bieden een lidmaatschap aan om online yogalessen te volgen om te werken aan je eigen yogapractice. Op deze manier kun je werken aan je eigen yogapractice. Je betaald slechts € 9,97 per maand. Meedoen? Klik dan hier voor meer informatie.

Wat is de studiebelasting van een opleiding?

Afhankelijk van de opleiding, je eigen inzet en jouw leerstijl ben je gedurende de opleiding gemiddeld 6 contacturen per week + daarnaast ongeveer 2 uur kwijt aan zelfstudie, eigen yogabeoefening, huiswerk, groepsopdrachten en eindpresentaties.

Ben ik verplicht om alle lessen aanwezig te zijn?

Ja, er is een 90 % aanwezigheidsplicht. Wanneer je een gemiste lesdag wenst in te halen, kun je ons mailen en informeren naar de mogelijkheden. Hieraan kunnen extra kosten verbonden zijn.

Is er een verplichte literatuurlijst?

Je ontvangt tijdens de eerste lesdag een reader. Je bent vrij om andere bronnen te raadplegen en aanbevolen literatuur aan te schaffen. Dit kan tijdens de opleidingsdagen in de kinderyoga shop. Deze zijn voor eigen rekening. De reader bevat een literatuurlijst met bronnen die worden aanbevolen door de docent die de module geeft. Tijdens de opleiding wordt dit ook vermeld.

Zijn er ook examens aan het eind van de opleiding?

Nee, er zijn geen examens bij onze opleidingen. Wel sluit je af met een praktische eindopdracht. Het gaat daarbij om jouw eigen proces. Tijdens een opleiding krijg je de mogelijkheid om de docent in jezelf te laten groeien en bloeien op jouw eigen wijze. Het gaat over uniek zijn en het ontdekken van je eigen kracht en talenten. Volgens ons past hier geen examen bij. Wel dienen deelnemers gemotiveerd te zijn om aan zelfonderzoek en zelfstudie te doen en actief deel te nemen aan de studie en opdrachten. 

Ontvang ik een certificaat na het volgen van een studie?

Na het voltooien van een opleiding ontvang je een certificaat en word je vermeld in het register van de Kinderyoga Academie.

Kan ik direct na de opleiding starten?

Ja. Je zult alle kennis en vaardigheden eigen gemaakt hebben die nodig zijn om zelfstandig aan de slag te gaan. Je zult het nieuwe avontuur vol zelfvertrouwen kunnen aangaan. Echter vraagt het starten van een eigen praktijk doorzettingsvermogen, moed en ondernemerschap. Er zijn mogelijkheden volop, maar je moet wel zelf de stappen zetten. Wist je dat wij ook een online kidsyoga business cursus aanbieden.

Hoe word ik vermeld in het register?

Na het afronden van een opleiding aan de Kinderyoga Academie ontvang je een certificaat en word je opgenomen in ons register. Je dient dan te voldoen aan aan de beroepscode. Neem contact met ons op als je elders je certificaat hebt behaald en vermeld wilt worden in ons register.

Mag ik het keurmerk op mijn website plaatsen?

Wanneer je in het bezit bent van ons certificaat, vermeld staat in ons register mag je het keurmerk voeren.

Kan ik mij inschrijven bij Yoga Alliance International?

Onze kinderyoga en yogateacher opleidingen zijn erkend door Yoga Alliance International als RYT 200 uur (registered yoga teacher), RCYT 95 uur (registered children yoga teacher) en YACEP (yoga alliance continuing education provider study). Als je in het bezit bent van een 200 uur RYT certificaat kun je je inschrijven bij Yoga alliance. Klik hier voor meer informatie over erkenning door Yoga Alliance.

Kan ik na een 50 uurs opleiding en 95 uur certificaat behalen?

Ja dat kan. Na het behalen van je 50 uur certificaat volg je nog twee aanvullende online modules om een internationaal erkend 100 uur RCYT certificaat te behalen:

  • Kidsyoga business
  • Relaxed lesgeven

De kosten per online module bedraagt € 297 (totaal € 594).

Hebben jullie opendagen?

Wij hebben geen opendagen. Wel kun je gratis online een orientatie cursus volgen. Je krijgt dan een voorproefje van wat er allemaal wordt aangeboden in de verschillende opleidingen en trainingen. Op deze manier kun je ontdekken welke studie het beste bij jou past.

Stel een vraag

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Stel het hier!
Copyright © 2020 Helen Purperhart