Beroepsorganisaties


Jip & Jan is aangesloten bij verschillende beroepsorganisaties. Dit zijn zowel wereldwijd erkende beroepsorganisaties als nationale beroepsorganisaties. De organisaties bieden ondersteuning, training en ontwikkeling aan al hun leden. Het doel is ervoor te zorgen dat aangesloten personen en organisaties zijn opgeleid volgens de hoogste normen en dat zij hoge professionele kwaliteit bieden aan hun eigen studenten. Dit zorgt voor vertrouwen bij het grote publiek wanneer ze kiezen voor een geregistreerde opleiding.

 

Yoga Alliance International

Yoga Alliance International is de grootste organisatie die de yoga community vertegenwoordigd. Jip & Jan is op dit moment de enige officiële Yoga Alliance Registerd (Childrens)Yoga School (RCYS) in Nederland en Belgie. Dit betekent dat je na het volgen van de regular kinderyoga opleiding een 95 uur RCYT certificaat ontvangt die Yoga Alliance proof is. Daarnaast bieden wij ook een 200 uur RYT yogateacher opleiding aan. Na het afronden van deze opleiding kun je jezelf aanmelden bij de Yoga Alliance. Alleen yogadocenten die in het bezit zijn van een  RYT 200, 300 of 500 uur RYTcertificaat kunnen zich als Childrenyoga teacher kunnen laten registreren bij deze organisatie. 

 

Nederlands Yoga Vereniging

VeVereniging Yogadocenten Nederlandreniging Yogadocenten Nederland (VYN): VYN is het startpunt voor kwaliteitsyoga. Jip & Jan biedt door de Vereniging erkende specialisaties (60 punten) en bijscholingen (20 punten) aan.  Je kunt lid worden van deze organisatie wanneer je een erkende 4 jarige Yoga docentenopleiding hebt afgerond.

 

Nationale beroepsorganisatie voor kundaliniyoga docenten

KYN is een nationale beroepsvereniging voor Nederlandse Kundalini Yoga leraren. Het doel is de Nederlandse Kundalini Yoga sangat (gemeenschap) te verbinden, informeren en inspireren en daarnaast is het doel om de Kundalini Yoga, zoals gegeven door Yogi Bhajan, te verspreiden en het bewustzijn te verhogen. Iedere kundalini yoga leraar kan lid worden van KYN wanneer de Level 1 KRI Kundalini Yoga Teacher Training met een certificaat is afgerond.

 

Home Internationale communitie voor kundaliniyoga docenten

De Internationale Kundalini Yoga Teachers Association (IKYTA) is een communitie voor Kundalini Yoga leraren. De IKYTA is een groeiende gemeenschap die KRI gecertificeerd Kundalini Yoga leraren over de hele wereld met elkaar verbindt. Het doel is Kundalini Yoga, zoals gegeven door Yogi Bhajan, te verspreiden over de hele wereld om mensen te upliften volgens de 3HO lifestyle.

 

Beroepsorganisatie voor kindercoaches

banner adiona Adiona: Dit is de Nederlandse beroepsorganisatie voor  kindercoaches. Na het behalen van je kindercoach certificaat is het mogelijk om je bij deze organisatie aan te sluiten. Adiona biedt ook de mogelijkheid om voordelig een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

 

Jip & Jan register

Naast de internationale en nationale registraties worden docenten en coaches die bij Jip & Jan een opleiding hebben afgerond geregistreerd in het Jip & Jan register. Het register registreert docenten die voldoen aan de kwaliteitsnorm die wij stellen. Registratie geeft je het recht om het Jip & Jan keurmerk op je website te plaatsen. Het Keurmerk bevordert en waarborgt de kwaliteit en professionaliteit van docenten in Nederland en België.

 

CRKBO Instelling Centraal register kort beroepsonderwijs